Teman-temanku

Google+ Followers

Sunday, February 7, 2010

siapa aku???

ambo dah pon berumur 22tahun bermula tahun 2010, tapi fully 22years old only when 30/July soon..
ambo nih sebenarnya tgh wat latihan industri (LI) di Hospital Kangar, Perlis. of course la dlm bidang ambo, Biomedical Electronics Engineering (BME).. bila dah wat LI nih, ambo mula kenal apa itu BME..ambo mula rasa jatuh cinta pada awal kemasukan ambo ke tempat LI tu.. cuma, bila mula kenal apa itu BME, mula timbul beberapa options dlm kepala ambo nih ttg halatuju ambo lps graduate nnti..ke mana ambo nnti ye?
ambo ada la jugak duk rancang2 beberapa rancangan nie..antaranya:

1) lps grad, kerja dulu dua tahun, kemudian baru amik Master dlm bidang BME gak, then jadi lecturer..
2) lps grad, terus amik Master bidang BME, then terus jd lecturer
3) lps grad, kalau dapat result elok, terus sambung wat phD bidang BME
4) lps grad, amik Master bidang pengajian Islam samada luar atau dlm negara sambil kerja sambilan..

tah la..bnyk betul perancangan dlm palotak ambo nih..dah pening dah pikiaq..
kena wat istikharah la jawabnya..huhu..

kalau blh ambo nk keje cepat2, nk bantu abah n umi plak tanggung sekolah adik2 ambo..maklumlah, ambo nih kan anak sulung..hihi..
doakanlah ambo deh..

hari tu,ambo dapat call dari abah. abah kata adik ambo yg tingkatan 5, Ismail dilantik jd Ketua Pelajar..Wah!! tergezut ambo dibuatnya..biar betul Ismail yg pasif tu blh jd KP, hahaha..
adik ambo yg sorg lagi yg tingkatan 3, ambo diberitahu masuk pertandingan syarahan bahasa arab-menang no.1. Wah!! hebat betul Kak Chik..hihi..
adik ambo yg darjah 6 tu plak, masuk pertandingan catur, menang no.3, ok la..
adik ambo yg no.2 pulak, dulunya pemalas hangit, suka tidoq, malas baca buku, suka tgk TV. ambo plg runsing bila pikir pasal die.tp, hari tu masa berbual dgn die, die ckp nk sambung blajar kat Mesir, universiti al-azhar..wah, alhamdulillah, ambo bgitu rasa beryukur..dah berubah terus..

lega balik hati ambo tgk adik2 ambo dah berubah gini, alhamdulillah..

moga2 Allah sentiasa ada utk melindungi kita semua..

1 comment:

  1. Alahmdulillah la kalu g2 gak demo..ambo harap demo wat keputusan terbaik,wat istikharah deh demo..oghe k.krai boleh!!!

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

Follow by Email