Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2013

PETUA RAWAT DEMAM

Assalamualaikum. 
Fuhhhh.....! Tiup sikit habuk yang bersawang di blog ni. Hehe.. Maklumlah busy sikit YB ni ha.. Tambah pulak baru kebah demam.
CL kali ni nak share satu kaedah untuk ubati demam tanpa makan ubat panadol/paracetamol atau segala jenis drugs la. (Kalau demam panas tu tak berani jamin la sebab CL tak pernah kena lagi). Ini untuk kes demam selsema atau flu biasa-biasa je tu. Walaupun biasa-biasa mahu baring atas kat tilam 2, 3 hari jugak kan???

Dulu-dulu, CL kalau demam je telan panadol. Paling suka telan menda Actifast nu ha.. Ye la kan, terpengaruh dengan iklan nak sembuh cepat macam dalam TV duk tayang selalu tu la. Tapi, sebenarnya kalau sahabat semua nak tahu, semua jenis drugs ni akan kekal dalam badan kita untuk jangka masa yg lama sebelum dia akan fully dissolve dari badan kita, especially si paracetamol tu ha.. Banyak link ttg bahayanya paracetamol ni. Antaranya:-
1. http://buahpinggangsihat.com/penjagaan-buah-pinggang/tahukah-anda-bahaya-paracetamol/
2. http://…