Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2014

Orang pengsan tak dikenali. Apa nak buat?

Bismillah..
Selepas balik dari kelas, CL keluar untuk beli air RO di mesin kat area taman. Hanya bawak purse yang ada duit syiling. Helmet pun tak pakai sebab dekat sangat. Sampai kat mesin RO water, CL nampak dua orang sisters tgh duduk tepi mesin tu sambil duk cakap-cakap dengan sorang sister yg duduk tepi longkang. Mula tu, CL ingatkan depa tgh pujuk budak tu apa kebenda.. Muka sister tu macam muram je, so CL assume dia maybe tgh sedih or menangis sebab baru break-up ke, dapat berita mengejut ke.. 
Tapi, pelik jugak la, kenapa la pegi duduk tepi longkang a.k.a kaki lima kedai sedangkan orang duk lalu-lalang kat situ. Tak malu ke.. Kenapa la tak pegi duduk atas motor ke, atau mana-mana tempat yg lebih sesuai dari tepi longkang tu. Pikir sensorang sambil tuju ke mesin RO-water.. Nampak tak? Negative-thinking tu CL! Adui...
Sambil duk tunggu isi air dlm botol, CL duk usha tanya depa tiga tu. Rupa-rupanya, sis yang tgh terduduk tu takleh bangun. Bukan kecewa baru break-up ke apa ye...…