Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2010

Israel KEPARAT !

10 Pembohongan Besar Media Tentang Israel http://haluanpalestin.haluan.org.mySeorang jurnalis dan pengarang yang berasal dari Belgium, Michel Collon, mengecam media Eropah kerana sikap mereka yang telah berabad-abad berbohong kepada masyarakat awam semata-mata untuk memberi sokongan kepada negara haram Israel. Melalui buku beliau yang bertajukIsrael, let’s talk about it, Collon telah menyenaraikan “10 pembohongan besar” yang telah disebarkan oleh media Barat bagi “menjustifikasi kewujudan dan tindakan-tindakan kejam rejim Zionis Israel”.Berikut adalah pembohongan-pembohongan yang dimaksudkan:1. Pembohongan pertama adalah bahawa negara haram Israel tertubuh sebagai reaksi kepada pembunuhan beramai-ramai kaum Yahudi ketika peperangan dunia kedua. Dakwaan ini sangat tidak betul, kerana penubuhan Israel pada hakikatnya adalah sebuah perancangan tirani yang kejam dan otokratik, yang telah dipersetujui oleh Kongres Zionis yang pertama di Basel, Switzerland pada tahun 1897. Dari sinilah puak-…

Pengalaman dihambat mat rempit..

1.00 pagi, Seriab..

tadi ada meeting skit ngan kengkawan kelab kat kangar.. lambat balik sikit sebab borak-borak dulu dengan diorang.. so, on the way balik naik motor berdua dengan kawan.. alkisah pun bermula..


masa nak U-turn kat jalan raya kat Seriab tu, tiba2 dari jalan sebelah sana, ada satu geng motor( of course la lelaki) masuk jalan raya tu dari simpang yg dekat tempat ambo nak U-turn tu..agak ramai la, dalam 5-7 orang gitu.





jadi, ambo pun amik lajak la sket sebab U-turn kan, so agak laju la pulas minyak. nak dijadikan cerita, ambo pun terpotong kumpulan geng rempit tu sebab terpulas minyak banyak sangat, padahal nak bawak slow je (70km/j).. masa ambo potong geng depa, ambo dengar depa tu duk woo,woo!! diorang macam agak terkejut sebab ambo yg pompuan dan kelihatan agak sopan ni (hehe..) tetiba potong depa.. mula-mula ambo wat selamber je, dah alang-alang potong depa, ambo pun naikkan la kelajuan sket..
sedang seronok bawak laju tu, tetiba ambo perasan ada sebuah motor daripada…

Kekasih yg kucintai..

arakian ceritanya begini..

pernah ambo join satu program motivasi.. motivatornya adalah seorang wanita.. sungguh hebat motivasi kali itu. itulah motivasi yg pertama kalinya benar2 menjentik hati dalam ambo..
Antara isi-isi penting yg ambo nak kongsi bersama pembaca budiman sekalian:-
1. Sebaik-baik motivasi adalah solat sunat tahajud kerana waktu itu sungguh tenang dan damai sekali. Tak percaya, cubalah hayati maksud doa sunat tahajud. Pasti kita merintih syahdu. http://yusofembong.blogspot.com/2009/07/doa-solat-tahajjud.html
2. Bahasa itu bukan untuk difahami tapi untuk dirasai-Shahnon Ahmad. Contoh: Engkau ni bengong! --> apa perasaan kita?
3. Manusia itu punya hati yg amat halus sekali. Ia perlu disentuh dengan belaian yg halus jua. Namun, kita hanya mampu menyentuh kerana hati-hati itu berada dalam genggaman Allah s.w.t. Dialah yg akan mekarkan atau kuncupkan hati-hati itu.
4. Setelah sudah letih dicerca dan dihina dalam berdakwah tentang agama-Nya, janganlah sedih dan kecewa k…