Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2012

Presentation's Day

Hari ni Che Long kena pegi kluster awai skit sebab semua student Prof Y kena terlibat dgn project's presentation. Sampai kluster dah kul 8.40am. Patutnya, kul 8.30am dah nak mula. Tapi, nasib baik Prof Y tak sampai lagi. Kawan2 seangkatan lain pun duk tgh sembang lagik. Lega skit. 
"Prof Y dah ada kat bawah..!!" Cik Tun laung dgn sora kuatnya itu. Semua pakat kalut turun tingkat bawah, Bilik Mesyuarat A kami reramai pakat tuju..
aCtually, bukan Che Long punya turn pun. Hari ini, 2 org senior akan bentang diorang punya project's progress. Sorang MSc's student dan sorang lagik PhD's student. Dua-dua pasal Image Processing. Mantopp dah presentation depa.. Cuma kdg2 tu ada gak la timing Che Long berzikir kuat skett. Maklumlah..semalam tidor lambat (ha, sape suh tido lambat? padan muker..). Lepas habis bentang, sesi komen-mengomen pulak oleh Prof Y. Kami yg jadik audiens ni plak kena reka soklan bernas2 dan gempak utk tanya pada presenter. 
-Bila Che Long ngantuk..~


Tahun baru 2012 Masihi

Doom, doom! Tetiba terdengar bunyyi letupan mercun kat udara bumi Perlis ni. Pening gak ambo. Bukan hari dah masuk hari kedua tahun 2012 ke? Takkan sambungan letupan meriam dari semalam lagi kot? Masa tengah taip ayat-ayat ni, jam kat laptop tepat kul 12.00malam, maka 1/1/2012 pun berganjak ke 2/1/2012.. Dah umur 24 tahun rupanya ambo ni (kalau ikut tahun Masihi la..). Ya Allah, makin tua dah ambo ni rupanya. Tapi tak sedar-sedar diri lagi.
2,3 hari sebelum tibanya 31 Disember 2011, ambo dapat jemputan ke Majlis Lantunan Mahabbah Rasulullah di Stadium Abd Halim, Suka Menanti, Alor Setar. Tapi seminggu sebelum tu dah dapat invitation ke Countdown 2012 di Stadium Shah Alam. Confuse gak nak pilih nak gi yang mana satu sebab dua-dua pun best. Tanya kawan ni, dia syorkan suruh pegi yang dekat je dulu. So, ambo pun ok la. Ajak budak-budak rumah dan kawan-kawan sekerja semua, nak konvoi la ke Alor Setar. Semangat sungguh. Tak leh nak bayang lagi masa tu macam mana rupa bentuk program ni nan…