Teman-temanku

Google+ Followers

WHO AM I


Assalamualaikum w.b.t dan selamat sejahtera!!!

Alhamdulillah..nak perkenal diri sikit..

Di sini, komen yg membina dialu-alukan..
Di sini, perkongsian bersama amat digalakkan..
Di sini, mari kita 'ukhuwwah connected'..
Di sini, mari kita mengejar cinta Allah dan Rasul bersama..insyaAllah..


~A LITTLE STORY BOUT ME~
*sombong je kan muke pic nie?*

  • SOMBONG!! Biasanya itulah pandangan pertama org yg tak berapa kenal ambo lagi.. But, actually! I am such a happy-go-lucky-girl okayh..! hehe..
  • Amat la suker buat lawak yg tah hape2.. 
  • Kalau waktu ambo diam tak bercakap plak tue, dats mean ambo tgh panass (marah), jgn sesekali buat lawak bodoh time tu, nanti ada yg kena kutuk dalam hati ambo, hehe.. 
  • Ambo ni kadang2 leh sempoi je ngan semua benda, 
  • Tapi kadang2 berprotokol gak terutama bab 'budi bahasa budaya kita'. 
  • Amat tak suka cari gaduh.
  • Ambo jenis darah B.
  • Anak sulung. 4 adik pompuan dan 1 adik lelaki.
  • Suka terlibat ngan persatuan la, kelab la..

  • Pernah join taekwon-do (tak habis, sampai belt kuning jer) dan silat cekak (alhamdulillah, hbs..).
  • Masih single, ops! masa tarikh pelancaran blog ni ler... (target kawen: 25thun  sbb nak ikut sunnah..)
  • Lahir tahun 1988. Zodiak LEO;  http://www.biography.com/people/groups/leo/all?page=5
  • Dengan adik2 garang, tapi kalau ngan kawan2 baik je cakap..huhu, ntah ler nape..
  • Pencapaian sekolah menengah takat SPM je..(STAM dan STPM tak amik)
  • Pastu masuk matrikulasi dan alhamdulillah dah grade pun univ.
  • Teringin nak sambung pengajian dalam bidang pengajian Islam plak. (ntah biler la agaknya..)
  • Kalau gi kedai makan, paling suka order nasi goreng kampung+telur mata dan Radix suam.
  • Kalau balik Kelantan, makanan yg paling suka dijamah adalah Nasi Kerabu dan Nasi Dagang.
  • Tak suka sangat junk food. Tak mengenyangkan! Kalau takde pilihan, baru makan.
  • Ummi ambo sgt terer bab 'speech'. Kalau dia sambung belajar dulu, mesti dah jadi Prof kowt..hehe.
  • Abah ambo plak meninggal pada 1/3/2010 (tak sempat pun tgk abah wat kali terakhir sebab Perlis jauh sangat dari Kelantan..)
  • Tgh amik Master skang. Kalau lulus Master bulan JUN 2012 ni, blh jump terus PhD. (doa2 dapatlah..)
  • Walaupun skang dlm bdg engineering, tp amatlah suker sekali BUSINESS! InsyaAllah bakal ada company sendiri nanti.
hurm...apa lagi ek?? nak tahu lebih2 lagi, call je la senang..haha.
Semoga tulisan dalam blog ini mampu menyumbang faedah buat semua pembaca, kalau ada yg buruk dari tulisan di blog ni minta jadikan sempadan dan tegur-tegurlah kay! 

-Katakanlah ambo dah meninggal dunia ke suatu hari nanti,  moga-moga tulisan yg baik dalam blog ni boleh jadi salah satu sumber amal jariah buat ambo di akhirat kelak. kalau ambo meninggal, sedekahkan ambo sekurang-kurangnya al-Fatihah yer..terima kasih..(^_^)v
-Juga sebagai kenang-kenangan buat keluarga dan rakan taulan yg mungkin bakal merindui ambo ke nanti..hehe.
-Juga untuk tatapan anak cucu ambo (itupun kalau Allah panjangkan umur bagi dapat anak cucu kan..).


Ahlan wa sahlan dan selamat melayari blog yg tak seberapa ini ye..! 
senyum sokmo (^_^)v, peace y'all..

Lensa Che Long dan ambo kata: Prinsip hidup ambo "Setiap yang Allah takdirkan berlaku pasti ada hikmahnya, so think positive because everything will be okay" & "Setiap perkara yg berlaku dalam hidup ini samada baik atau buruk, itulah yg menjadikan hidup ini lebih indah dan berwarna-warni" .

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

Follow by Email