Teman-temanku

Google+ Followers

Saturday, August 29, 2015

Mak buyung belajar kereta.

Akhirnyaa....Hari ni CL selesai menghabiskan 8jam terakhir latihan memandu (kereta). Setelah berbulan2 cuba menghabiskan latihan ni dengan segala kekalutan kerja2 di sekolah, urusan di kampung (banjir), akhirnya pukul 2ptg ni CL akan menjalani ujian QTI. Hoyeah..!

Dah la my dear baby duk nyot, nyet, nyot, nyet bergerak dlm perut ni. Sabor aje la. Mamanya sibuk nak belajar memandu, dia pun sibuk nak driving dlm perut jugak agaknya. Hahaha. Almaklum dah 27 minggu dah pun. Masuk 7bulan dah jd mak buyung ni rupa2nya. Hehe..

Lepas habis 2jam setengah QTI jap lg, blh la CL tempah tarikh utk test JPJ plak. Hehe, rasa mcm confident semacam je nak test ni. Perahsan..

Sebab apa confident? Because da worst part yg selama ni CL takut nak buat, dah blh buat dgn jayanya..
1. Naik bukit. Yg kena tekan minyak kuat2 tu. Paling takut sbb bila bunyi kereta tu menderum2 tu, hantung CL pun rasa nak terkeluar. Hehe

2. Parking sisi dan 3 penjuru. Sebab CL pemegang kad merah, so setiap kali dtg belajar, dpt cikgu lain2. So, setiap kali tu jugak la berbeza2 tips yg CL dpt menyebabkan CL jd kompius! Alhamdulillah dh blh adapt. Hehe.

3. Buat U-turn atas jalan raya. Waa.. takut giler tambah2 time ada kereta banyak atas jalan menghala dr arah bertentangan. Serious gabra wei!

Alhamdulillah, td final 2 hours buat latihan rasanya dh blh conquer dh smua ketakutan/kegabraan tu smua. Haha. Kalau tak lepas lagi xtau la.

13/9 ni ada test JPJ. Kalau lulus QTI ni, blh la tempah utk tarikh tu. And then, habis la kesengsaraan CL menunggu utk dptkan LESEN D selama ni. Bertahun kot!!

Selama ni asyik tertangguh sebab 2 hal je:
1. Masa padat waktu weekend.
2. Kewangan tak cukup nak bayar yuran amik lesen.

Huhuhu..

Lensa Che Long: Tak sabor2 nak bawak keta ni. Padahal xde keta lagi. Wakaka.. Nak rembat keta en.Hubby la..Hehe

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

Follow by Email