Skip to main content

Posts

Showing posts from 2018

Pengalaman DPLI UNISZA 2018

Hulamak hui.. Lamanya tak blogging. Rindu betul nak menulis dan meluah di sini. Sejak kahwin 2014 dulu, kemudian dianugerahkan anak seorang, 2018 inilah  tulisan yang terbaru. Biasanya asyik update FB atau IG je. Blog ni pun dah 'bersawang' molek dah ha..

Rasa nak menulis balik ni pun, sebab termotivasi selepas 2 hari lepas berderet kelas tanpa henti. Terinspirasi dengan cerita-cerita motivasi daripada para pensyarah.

Alhamdulillah, keputusan sambung belajar DPLI di Unisza ni moga-moga Allah permudahkan segala urusannya dan membuahkan yang terbaik untuk masa hadapan, amin..

Masa mula-mula dapat tahu tentang permohonan DPLI dibuka kepada umum, saya memang teruja bukan main lagi. Sebab dah bertahun-tahun lamanya saya survey tentang program ni. Sejak selepas bergraduasi pada tahun 2011 lagi, saya cuba untuk memohon program KPLI dan DPLI ini malangnya tidak dibuka program tersebut di mana-mana IPT.

Pada awalnya, saya teringin untuk memohon program DPLI UM, tapi apabila memikirkan …

My Engagement Day

30 MEI 2013

Satu lagi tarikh bersejarah dalam hidup CL.
Hari Pertunangan CL.

Masih CL ingat lagi betapa berdebarnya hati ini tika mengira detik-detik penampilan umum CL kepada keluarga belah tunang CL (merangkap zauj CL sekarang). Debaran itu umpama hari-hari menduduki exam SPM tu..

::MEMINANG::
Fuh, nervous bukan main! CL pun hairan kenapa jadi nervous sampai begitu padahal sebelum ni, kerja-kerja CL  memang banyak melibatkan dengan orang ramai. Masa E-day tu, walaupun audiens taklah seramai program-program yang CL handle, debarannya bukan main lagi. Mungkin kerana fokus utama majlis hari itu adalah diri CL dan tunang. Dengan flash-flash kamera dari saudara-mara semua.. Cam artis pulak rasa, heh! Masa nak kena salam dengan my future mother in-law, alamak hai malunya... Semua mata duk pandang. Tak kena tingkah jadinya. Tersengih aja. Ish, awatla mulut ni takmau tutup tah.. Dah macam kerang busuk lagaknya.. Malu, malu, malu.. Rasa nak nyorok dalam almari dan kunci dari dalam je masa tu…